reflections

 
 
 
 

280612

Och igen går jag till kylen, tom letar i skafferiet.. kanske kanske kanske att det ligger en cocacola någonstans som jag glömt bort, haha! är jag nå jädra törstig på cola!? och igår sa jag att imorn, imorn då ska jag sluta dricka det.. jaja, det här med att börja "mitt nya liv" har ju allllltid fungerat förut så självklart kommer det göra det nu med ;) haha, varför ger jag inte upp det där? skulle sluta som sagt men jag glömde bort det när jag satt brevid kylen på jobbet där det bara är att lägga en tia i en ask och avnjuta en kyld cola.. gaaahhh.. men jag va ju så sugen :) aja, nog om att jag är en beroende ut i fingerspetsarna och fastnar för vad som heslt, precis vad som helst :)
jobbig dag på jobbet vilket gjorde det extra härligt att få åka hem och ta det lugnt, ying o yang ♥ stannade vid kärn och lät knotten festa på mig, andades och bara va.. jag tog mig hem och jag tog det lugnt.
åkte vidare och kom fram hit, och klev in i ett supermysigt vardagsrum som karrn har fixat till, mysigaste vardagsrummet och fotbollen va på högsta volym på tvn, jag har jobbat, han har sett till att det blev mysigt för mig att komma hem, och hade spelat på fotbollen, ingen vinst men han fick sig lite spänning iaf :)
nu ska jag sänka volymen på tvn, dricka brazilian baia och softa ner, hoppas suget efter cola försvinner snart.. hihi imorn ska jag köpa samarin, det brukar funka att dricka ist för cola när jag vill softa med det med.. sjukt att cola kan jag bara inte lägga av med tvärt som med allt annat.. jag måste ha ett supstitut ett tag.. och sen trappa ner.. jag e bra nog tokig jag, and I like it! ;) mmmjaauu..
sov gott pärlor! och här får ni bild på födelsedagsbarnet som inte gick imorse.. finaste lilla grisen och storgrisen bakanför ♥

HIPP HIPP HURRA!!

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Lumens 6månaders dag! ♥
 
och den här jädra datorn vägrar samarbeta så jag kan inte lägga upp nån bild.. aja, jag hoppas ni får en fin dag.
 
"Genom glädjen hör vi evigheten till, genom smärtan hör vi tiden till. Begären och fruktan gör oss till slavar under tiden, självständigheten befriar oss."-Simone Weil

270612

helg idag! :) 
och tröttare än den tröttaste tröttmössan är jag, det tar på fru burholm att arbeta när jag inte är van, men snart så är jag varm i kläderna och fixar tidiga mornar och jobb utan att vara en zombie :) tålamod
tröttheten kommer som mest när jag har mina lediga dagar, idag va vi på äventyr (mycket händer i vårat liv nu, mycket posivit.. tänk vad livet ger en när man gör rätt. men nu ska jag inte säga för mycket om det) kom hem, åt så många mackor jag kunde trycka i mig och la mig och sov, vaknade i panik då jag fick för mig att jag hade delad tur och hade försovit mig, haha! torkade dregglet, klev upp och möttes av min man och en annan snickare i köket som höll på för fullt, nu är köket snart klart.. hur lyxigt har jag det inte? åhhh va jag är tacksam över att snart kunna diska och ha vatten i köket! haha!
 
det har varit en fin dag, fått fina insikter. jag har en annan självbild nu, ÄNTLIGEN! äntligen ser jag mig inte som mindre värd för att jag är en pundare. för jag är ingen pundare längre! jag är en vanlig människa som är värd lika mycket som precis alla andra och nu behöver jag inte tänka att folk jag möter "ser" att jag är en pundare, behöver inte vara osäker bland andra. jag kan vara jag, för jag är värdefull, jag är omtyckt och älskad, kan hålla blicken rakt fram och aldrig fundera, shit alltså.. vilken fin grej jag är med om. har börjat kunna skilja på "lilla frida" och frida också. mycket tack vare jobbet är det, och för att jag jobbar med mig själv och aldrig tänker sluta med det.♥
"Ay yo look Ma, I'm a productive member of society
When I'm drunk I make noise, but otherwise I live quietly" 
 
Linus håller på att laga mat till frugan sin nu.. åh åh åh, igen, har jag det nå lyxigt eller!? :)
sen blir det nog en meditationsstund, mera sådant, tack ;) 
tur att vi inte har någon tv, det blir tid för så mycket mer.. för min del mer sova och äta just nu haha men men :)
och just ja! tänkte visa lite bilder från stället jag ska ta med min man till, vi ska vara "barnlediga" och mysa runt här.. så obeskrivligt vackert på bild, ouff.. tänk er att få se detta live.. ♥
 
 
Bless!
 

260612

Psykisk hälsa är som mjäll – kommer när man minst anar det. – Robin Worthington

Det är vår skyldighet att anstränga oss, men resultatet har vi inget ansvar för. Vi känner oss ofta överväldigade av ett eller flera problem. Det kanske känns hopplöst. Vi tycker inte att vi har gjort minsta framsteg på hela tiden sedan vi slog in på bättringsvägen. men det har vi. För varje dag som vi väljer att vara nyktra, att avstå från att ta tabletter eller låta bli att hetsäta, har vi kommit ännu ett stycke på väg mot ett stadigvarande mentalt tillfrisknande.
I förra veckan eller i går kanske vi kände oss starka och säkra på oss själva. Vi var uppåt. Det kommer vi att var i morgon också, eller kanske redan i dag. När vi minst anar det får vi lönen för våra mödor, den kommer sakta, nästan omärkligt, ibland ljudligt – ett hjärtligt skratt kan vara ett tecken på en ljusning i vårt tillstånd.
Ingen blir någonsin fullkomligt psykiskt frisk. Alla människor lider av tvivel och rädsla. Men ju starkare man blir i sin tro – med hjälp av de Tolv Stegen – desto svagare blir tvivlen och rädslan. De goda dagarna blir fler och fler.

Att träffa vänner, begära påökt, lösa en konflikt med min äkta hälft eller med en god vän kommer att gå lättare för mig när jag minst anar det. Det bästa jag kan göra i dag är att förtröstanfullt se framåt och inte bakåt.


Gårdagen.

"När man fäster sig vid en enda människa leder det till ett dåligt förhållande"-Shirley MacLaine
 
och du, vägen till lycka är att ha en trädgård.. ♥ kärlek

230612

 
"Hur mycket ofrihet och lidande slipper man inte när man är sin egen läkare för både kropp och själ" -Elizabeth Cady Staton.
 
Om vi lyssnar till vårt eget innersta, till själens röst, inser vi att vi har förmågan att bota oss själva.
Första steget är att börja fatta egna beslut-om vad vi ska ha på oss, vad vi ska göra, hurdana vi är-och bestämma oss för att vara trogna mot oss själva.
Med vår inre röst som vägledare kan vi stå emot frestelsen att svika vår natur.
Den spirar ur vår fruktan att inte duga som "läkare" åt oss själva.
Om vi förnekar vår egen styrka blir vi låsta och får lida, men vi kan alltid be andra om hjälp utan att förlora vår egen kraft.
 
Idag och alla dagar ska jag be om förmågan att välja kloka rådgivare och om kraft att älska och bota mig själv.

220612

GLA MIDSOMMAR! :D
 
idag tog jag helg och det känns så himla nice, drog iväg direkt efter jobbet till midsommarfirande med massa god mat, jordgubbar och tårta och en bunt himla kärleksfulla underbara människor som jag trivs som fina fisken med :) tacksam är ordet, första midsommaren med Linus, första midsommaren någonsin faktiskt.. den dagen har bara varit en vanlig dag förut, eller en dag jag velat slippa. men iår, då firade jag den! :D ringde min underbara momma och önskade henne en glad midsommar, och nu sitter jag och äter godis medans mannen ligger i sängen och spelar gitarr för mig, han är bra nog jädra duktig! ♥
 
imorn ska jag sova tills jag vaknar, ringa intressanta samtal och åka iväg på middag.
 
men för nu, ha det så fint. 

21 juni 2012

Idag firar jag och min man 22 månader tillsammans, coolt.. så grattis till oss, och speciellt mig som har funnit mannen jag vill leva med resten av mitt liv, att jag funnit kärleken jag vill fira och uppmärksamma varje månad, det är en fin dag, extra speciell.. för 22 månader sen träffade jag Linus för första gången utanför min behandling-fokuset på bara han och jag och det sa bara pang -fast ingen av oss hade förväntas oss det, vi hade ju varit nyfikna på varandra under tiden jag va i beh (fast jag va fast första gången jag såg han, när jag trodde jag fick en panikångestattack, en konstig sådan eftersom jag mådde bra av den-kärlek kallades det, inte panikångest hihi) det fanns inget att göra åt att det sa pang, ingen återvändo.. jag fick för första gången känna på hur det va att älska någon villkorslöst, och denna underbara man har inte bara älskat mig utan hjälp mig att börja tycka om mig själv och älska livet, ganska fantastiskt va?! :)
vi stannar kvar hos varandra trots all skit vi fått stått ut med- inget har kunnat sära på oss och då kan jag ändå lova att vi levt i ett helvete.. folk har prövat sära på oss och allt har gjort så jag håller hans hand ännu hårdare, är ännu mera tacksam och vill ge ännu mera av mig själv till honom.. tss :) jag är en sån jädra kärlekskranksnörd skulle kunna skriva om honom och våran kärlek hur länge som helst, men jag sa ju faktiskt att jag skulle komma och hjälpa honom med bygget i köket innan jag kidnappar honom med mig ut för lite egentid utan dom små.
 
skönt trött efter jobb, imorgon är det jobb med sen är det heelg!! :D åh va nice! 
 
 och här får ni höra en sååå fet låt ♥
 
 

den som går vilse finner nya vägar

det kanske borde vara en bra dag, men det är det inte
 
men jag älskar livet ändå, jag älskar dagar då allt känns skit och jag inte har någon aning om vart jag är eller vart jag ska, men jag älskar dom här dagarna bara när dom är över..
det är så himla mycket som är nytt och jag möter allt drogfri men jag vill inte tända på idag ändå, ganska häftig känsla..
därimot vill lilla frida ha min mor här, ha hennes famn så nära det skulle kunna gå, bara få en kram och få vara liten ett tag.. ännu häftigare känsla, helt åt helvete, men som sagt.. äh.. skitsamma..
 
jag behöver fridatid, behöver få gråta tusen och åter tusen floder, behöver få skrika ut min besvikelse och all svek jag känner, behöver naturen, behöver läka, behöver meditera, behöver få svar..
jag behöver mig själv just nu.. 
 

im thinking this aquarium is deeper than the last one..
 
 
 
 
 
 

200612

du borde ta av din gröna kostym, avund klär dig inte..
 
..och nu när jag har allt jag ville ha inser jag,
jag vill ha något annat..

måndag, eller fredag?..

idag har jag varit på min första arbetsdag då jag inte inskolas, jag har gått solo och fått tagit ansvar helt själv.. de som jag funkar bäst med ;)
va iväg och köpte en moppe igår så jag tar mig på arbetet, världens häftigaste moppe som är lila, gul och rosa. ingen kommer missa att det är fröken burholm (snart fröken lilja) som är ute o åker :)
jag kom hem idag till världens underbaraste man som gjorde mat till mig och som dessutom hade varit och köpt cocacola bara för min skull ♥
jag fick världens fredagskänsla när vi åt kebab i pitabröd i sängen och jag vet att jag inte behöver kliva upp innan 6 imorn då jag inte börjar förns kl 12! :D
så imorn blir det morgonmys för heeela slanten!
livet kom till mig när jag flyttade hit, nu undrar jag varför jag envisades med att stanna kvar där så länge.. dumma rädslor! aja, tiden va rätt nu för att flytta och jag får allt jag behöver och vill ha plus mycket mer..
det är en häftig känsla, att möta allting, bryta ihop, komma tillbaka, tappa hoppet, få det igen.. ja vilken berg o dalbana.. men tryggheten har jag, i mig själv.. och jag tänker kämpa för att få trygghetetn verkligen rotad i mig, den ska vara stark, jag ska vara stark.
min lilla nörd ligger på sängen och är så himla söt, jag är fortfarande nykär och värre blir det när jag är utan honom på dagarna ;) 
han är den häftigaste människan jag träffat, han ger mig så mycket kärlek och fina ord, och det finns ingen det är mer nice att hänga med som just han ♥

uuuuuh.. jag kan knappt andas då min mage står åt alla håll och kanter.. hur kan jag få i mig så mycket mat!? haha! :) imorn blir de att träna, jag vill ha lite magrutor!! :D men det börjar gå framåt.. både fett och muskler har försvunnit på mig, tur att mitt muskelminne är starkt, nog det enda minnet som faktiskt funkar på mig :P

jag känner mig mer öppen nu när jag lösenordsskyddat min blogg just nu, härligt! 
tänkte lägga in bilder, men nu fattar jag inte hur man gör.. eller så är det mitt internet som vägrar samarbeta igen..

hoppas ni har en superkväll, att ni får en härlig dag imorgon med massor av kärlek.
tänk en fin första tanke, ge kärlek.. resten ordnar sig av sig självt.. bless!


det är därför jag ringer

"..det har blivit sant,
att du inte längre vet vad du känner,
lätt att man blir vek av alla dessa svek,
när ingen längre hoppets låga tänder.."

idag ska jag förändras.. ♥


jag väljer det rätta.

jag frågade förut vilka som läser min blogg, bara för att jag inte vill ha nyfikna människor med kontrollbehov som bara snokar på min blogg.. och jag fick ett svar från kusinvitamin. vilket bevisar att det finns många oönskade här.
idag skulle jag ha kontakt med en vän, som jag bara hade på facebook, så jag loggar in igen, och fick känna på direkt varför jag tog bort den då en människa kommer med påhopp och elaka kommentarer om min familj (ja visst låter det moget, och tro det eller inte så är det en vuxen kvinna som inte kan ta det hon tycker och tänker med personen det handlar om)
det är tragist, och jag tycker verkligen verkligen synd om människor som har misslyckats med så mycket i sitt liv och därför vill hacka på andra, tycka till bara för att dom inte står ut med sitt liv, valen dom gjort och eller sig själv.. så dom hoppas på att kanske kanske dom kan må bättre med mig själv om dom hittar på saker, påstår och kontrollerar (försöker) andra då dom tappat kontrollen över sitt eget för länge sedan..  det finns hjälp att få!
först blev jag förbannad, innan jag kom på. gud straffar somliga med detsamma, andra straffar han senare.


hursomhelst.. jag vill inte ha inskränkta, rädda och fega människor i mitt liv.. på något sätt... därför lösenordsskyddar jag min blogg, dom närmsta får lösen och dom som är intresserad av mig och vill läsa om mitt liv, AV RÄTT ANLEDNING!! så vill du ha lösen, hojta! :D

PURE LOVE

han friade den 21 augusti 2011 ♥
meningen, löftet.. så fint.
idag gjorde vi det symboliska..
min man tog mig till en fin park,
och brevid vattnet ställde han sig på knä,
och trädde den finaste ringen på mitt finger..
vackert, vackert, vackert..



jag kanske är tjatig men...

LIVET ÄR SÅ JÄDRA UNDERBART!!
imorse tog jag lite ansvar, ringde och sökte jobb, berättade vad jag hade att erbjuda och 2 timmar senare ringde dom upp, jag fick jobb! imorn åker jag härifrån kvart över 7 för en hel introduktionsdag 8-16
jag får det jag behöver, när jag är redo. bara när jag är redo.
och jag är så jädra redo för livet!! :D come on life liksom :P give me what you got!
haha, pirrig känsla.. mitt första vita jobb och det fixade jag på 2 timmar.. pepp pepp pepp affirmationer ska jag ösa över mig själv. ♥
jag fixar det, det gör jag. och jag är så jädra värd det här! värd livet, med allt som det innebär.
precis kommit hem o ska göra mig redo för myskväll med min man,
vi har varit på skolavslutning idag, åkte och fika, och kollat lite på fotbollsmatch, kollat på fina hemmavirkade/ stickade kläder och bara myst..vilken härlig känsla jag haft.
va till grannbyn idag också och kollade på blommor, åt korv med massor av vitlöksdressing efter en piggelin :)
träffa en fin kvinna, oj vilka härliga och häftiga möten jag får vara med om. och gick förbi den vackraste kärnen jag sett, med massor av mysiga blodiglar och grodyngel. vilket äventyr vi varit på idag! :)
jag kommer helt klart somna gott ikväll brevid min man.. mmmmmums ♥
och här har ni världens finaste hårboll, min ögonsten.
kom ihåg att du är viktig, för att du är du!

3e inlägget idag.

bilder från dom första veckorna här :)


mmmmmm

vår fina gård, med fina utemöbler, en plockad bukett och syrenträden bakanför
sovrumsfönstret.. ♥
grillad hamburgare från gården, vi drog upp i skogen o picknickade på dom :)
mer bilder kommer sen. nu ska jag fortsätta pumpa governor andy på gården och sola.

När man börjar utforska sitt innersta hittar man något av värde, som letar sig ut motg cirkelns periferi. Där finns något av glädjen i nuet, något av friden och ron i det som är här, något av kärleken hos dig och mig, allt det som tillsammans utgör himmelriket på jorden. -G.F. Sear



10 juni 2012

livet, det är underbart. och det vägrar ge mig en paus :)
igår va det en konstig dag, en gammal dag.. den där sidan av mig, den mörka sidan lät jag komma fram, och jag mådde dåligt av att tillåta mig bli så..
bara för att en snorunge (lika gammal som mig på siffran, men absolut inte i huvet) försöker blåsa min familj på pengar. så jag ville åka och hälsa på och ta det som jag tycker är mitt.. och när jag är på det humöret är precis allt mitt och jag får för mig att det är lugnt att göra illa människor, först göra illa dom runtom innan jag går på människan det faktiskt handlar om.. jag bara kör på..
och ångesten över att bli "mörk" fick mig fort att vilja gå ur det och bli frida igen. som inte tror på våld, som tror på fred och som inte vill påverkas negativt av andra människors val och handlingar..
jag tar ansvar över mitt, låter inte folk förändra mitt leende eller mitt mående (försöker så gott jag kan iaf och jag slutar inte gå mot det jag vill)
drog på en kryon, andades och fokuserade på rätt sak.
det går att förändras, och den enda som kan förändra mitt liv är jag.
jag fortsätter gå framåt, och det är med tacksamhet jag skriver det här, jag valde det rätta, inte det gamla.. och jag är stolt över mig själv!
life is what you make it
im gonna make it
no matter what it takes
im gonna take it!



8 juni 2012




6 juni.

"Ända från barndomen har vi fått i oss en viss uppfattning om vårt eget värde – eller brist på värde – och den ligger bakom alla våra handlingar och känslor, som ett trassligt nät av självkritik." – Christina Baldwin

 

sveriges nationaldag idag, och jag har klätt mig fint, ska kidnappa min man ut på picknick tror jag.

och meditera, kanskre kanske ta ett yogapass med- bläddrade lite i min yogabok o blev pepp :)

har kört ashtangayoga på kurs förut, och det är intressant att lära känna sin kropp lite mer, jag har faktiskt fått lära mig att vara helt avslappnad, träna på att meditera och att yoga för av alla saker mådde jag dåligt av och spydde av från början konstigt nog.

ne nu tog lusten slut för att skriva här, jag ska gå o hångla upp min man istället.

ma höres om a litte fouke

 


vem är du?

börjar bli riktigt nyfiken på vilka som följer bloggen.
vilka är ni trogna läsare? :)
godnatt

5 juni 2012

nu har jag varit i östersund o hämtat våra saker, äntligen fick jag träffa min käre mor, herregud va jag saknar och längtar efter henne, en skithärlig känsla! hon är en så fin kvinna min mor, världens finaste faktiskt. och för henne skulle jag kunna göra precis vad som helst, gå genom eld och vatten.. men bara för henne.
jag är en känslobomb just nu, tänkte blogga mer men åhhhh jag orkar inte gråta mer nu över att min mor är för underbar för att vara sann.. :)
ni får en fet bildkabomm eftersom jag äntligen kan föra över bilderna. men neeeej.. inga bilder får ni nu.
jävla stadsbo jag är, bortskämd med både kabeltv o bredband i jacket liksom.. här räcker det inte med en tv och en sladd :P  jag har ett mobila bredbandet jag får fylla på (därav hoppen mellan inläggen då surftiden är slut) vill inte samarbeta med att lägga upp bilderna.. här går det segt. aja, en annan gång :) fick iaf upp 2 bilder. första är från vardgasrumsfönstret, andra från skogen första veckan jag flyttade hit.. vackert.. ha en fin dag, våga älska
!


RSS 2.0