Äntligen måndag igen! :)


Kvinnan får inte bara acceptera, hon måste utmana. Hon får inte låta sig skrämmas av det som har byggts upp runt omkring henne, hon måste hysa aktning för den kvinna inom henne, som kämpar för att få komma fram.

otrolig soft morgon, mannen gick ut med hundarna innan han gick på jobbet så ingen stress med det. satte på mig hans  tröjja o mjukisar, gjorde kaffe o nu har jag suttit och pluggat. fan va duktig jag är! :D
börjar 1 idag, ska ha medicinsk grundkurs-första hjälpen, soft!

hoppas ni har en bra dag med mycket kärlek, ta hand om varandra!


alone time..


I need a song that I can sing when im alone with my smoke and my drink.. ♥


förnyelser..


jag vill göra nått, för mig själv. en förnyelse.
skulle vilja pierca mig eller något sånt, just nu har jag bara 6 piercingar o 2 töjningar i öronen.. känner mig toknaken. vill skaffa flera men jag vet inte vart, inte i ansiktet iaf eftersom jag ska vara på sjukhuset och där lär jag ju knappast få ha en piercing i läppen, kanske tom inte töjningarna?
aja, ny piercing hoppas jag på inom kort.
och tatuera mig ska jag göra, helt klart! ska göra klart den sista som är en coverup över 2 gamla, sen ska jag fixa till 6 andra också, och tilllägga en grejj på den ..vad blir de? nionde..?
göra något med håret skulle jag också vilja göra, är lite småsugen på dreads men är för feg, och jag ska försöka hålla mig från att tona håret mer nu, så det blir väl en vanlig klippning ..väl behövlig, sist jag klippe mig va i början av juni, alltså snart 8 månader sen ..o man ska klippa helst var tredje va? 
åh, nu vart jag mera pepp på de här, måste kolla kontot nu direkt för o kolla om de går göra något redan te veckan kanske? :D

förövrigt mår jag väldans bra just nu! :) mannen är ute med hundarna, de e mys o blogga här hemma själv ett tag me tung musik o ljus.
jag är galet förälskad och har så otroligt mycket att vara tacksam över.


hej underbara!


Gårdagen va helt underbar, massa kärlek, härliga energier o jag hade verkligen gud med mig.
va på möte på skolan, och eg skulle jag bli avklippt eftersom jag knappt vart i skolan alls och har inte ens riktigt börjat med en kurs när dom andra är klar med den, jag skyller på en massa, rättfärdigar och säger att jag inte kan göra en avstämmning eftersom jag ändå inte kommer fixa det o bla bla bla.. 
men jag fick en chans nu, en allra sista.
tack, tack du underbara snälla!
så nu måste plugget bli prio ett. men jag känner mig pepppad och vill verkligen så bara den här känslan håller i sig kommer de här gå som smort ;) hoppas, hoppas hoppas..

Dagens text:

Jag kan inte hjälpa det…” säger vi alla när vi inte vill anstränga oss.

  Ansvarslöst uppträdande är vi inte ovana vid. Passivitet är lika vanligt. Förr brukade vi avsvärja oss allt ansvar för att slippa få skulden. Vi har lärt oss att det också hindrade oss från att känna att vi var något värda, från att göra något av vår begåvning, från att uppleva glädjen av att ha åstadkommit något.
Rädslan för att misslyckas har gjort att vi inte velat ta på
oss något ansvar. Vi kan fortfarande vara rädda för att misslyckas, men det finns ett motgift. Man kan inte misslyckas om man har överlämnat sitt liv till en högre makt. Då visar den oss vägen. Våra medresenärer hjälper oss till rätta på vår färd.

  Jag har valt bättringsvägen. Jag har redan sagt: ”Jag kan hjälpa det.” Jag ska ta ansvar för mitt liv i dag.

Just nu är mannen ute och vandrar med charlie medans jag o frejsan myser på här hemma, min man är bäst.
jag ska göra det jag kan för att den här dagen ska bli bra, en dag i kärlekens namn.
Och jag känner på mig att den här dagen kommer bli underbar!



kärlek


...

"Att överleva innebär att födas på nytt om och om igen.

  Vi har beslutat oss för att leva. Och varje dag ska vi fatta det beslutet på nytt. Varje gång vi ringer till en god vän, klarar av ett nytt ”steg” eller går på ett möte, förnyar vi kontraktet med livet. Vi föds på nytt. Innan vi slog in på bättringsvägen hade vi dött många gånger, både känslomässigt och andligen. Några av oss var nära den fysiska döden. Men nu är vi här, vi står inför en ny dag, och vi behöver hjälp av varandra. Vi är de som överlever. Och det beror bara på oss själva om vi ska överleva.
Det kommer dagar när vi får kämpa för att vilja fortsätta
att leva. Vi kommer att vilja ge upp och kasta in handduken. Vi kommer att vilja ge efter eller ge upp. Men vi har lärt av varandra att det finns valmöjligheter. Och att välja livet blir lättare för var gång, eftersom vi vet att vi aldrig mer behöver göra det ensamma.

  Jag är en av dem som överlever. Det ska jag glädjas åt i dag."


ny design! :)



herregud va vacker min blogg blev tack vare vackra Zabine! nu jävlar ska här bloggas.. ;)

klev upp 6 imorse med min man, vid halv 8 när han drar ska jag bara vila tills kl 8, haha yeah right.. fan va jag ljuger för mig själv hela tiden :P men skitsamma, va mycket trevligare o vakna nu vid 10 och se att det är helt underbart vackert väder ute!! :D

energi, energi, energi!! love it! och hur glad blir man inte av att lillgrisen blir skitpepp o börjar vifta på svansen som en galning för att jag sätter på Dileva, duktig tjej ;) höhö

gårdagen gick superbra, va tom te skolan o gjorde klart lite gammlat skit fast jag inte skulle behöva vara där.
beslut, val- fan va jag älskar när jag gör det jag bör som är bra för mig! :)

jag skulle vilja dona på här hemma, men de viktigaste o göra är att slänga en soffa o 2 fåtöljer, inte de lättaste när man inte har tillgång te bil eller släp.. :P hojta om du vet av nån som kan hjälpa ;)

lägenheten börjar verkligen bli hemtrevlig, fan vilken tur jag har som har världens bästa sambo som styrde upp de här ;) gardiner kanske jag kan fixa idag iaf, jag vill ha mina lila indiska gardiner istället för dom här beiga trasorna som ser ut o komma från en instution.

jag känner på min att den här dagen kommer bli en bra dag med rätt energier, pepp o kärlek.

och lite läskigt börjar de bli att dagens text stämmer in varje dag på något sätt.. :)

Stig upp var morgon med ett leende, och visa hela världen att du älskar den, så blir du bättre behandlad. Du kommer att märka, ja, det kommer du att göra, att du är lika vacker som du känner dig.

  ”Uppträd som om.” Att uppträda som den man skulle vilja vara, även om man inte känner sig så, i det ligger det en magisk kraft. Ens beteende tycks hjälpa en att få de rätta attityderna, att komma i den rätta sinnesstämningen. Ofta orkar vi inte tycka om familjen, vännerna, arbetskamraterna. Vi vill att de ska visa att de tycker om oss först. Men om vi räcker ut handen, om vi reservationslöst visar vår tillgivenhet, om vi intresserar oss för andra och deras behov, då återgäldas vår tillgivenhet tiofalt. Och vi blir gladare till sinnes av att visa vår tillgivenhet. Vi upplever kärleken, vi kan älska oss själva och alla våra närmaste.
Den attityd vi intar – vare sig den är kärleksfull eller
egoistisk, underlägsen eller överlägsen – betyder så mycket för hur vi ska klara av prövningarna i tillvaron.. Grundprincipen är enkel: om vi tar livet med kärlek, med ett leende, så kommer vi att mötas av kärlek och få något att le åt.

  Den här dagen blir vad jag gör den till genom min inställning. Jag ska vara frimodig och kärleksfull, då blir det en bra dag.



slänger upp en bild på grisen, lilla hjärtat som diggar Dileva -sådan moder sådan dotter, eller? ;)

kärlek till er alla!!







Back to basic.

jag har inte bloggat på lääänge, hur den här bloggen ser ut får mig o vilja spy och det ger mig ingen motivation alls.
..fast idag skiter jag i vilket.
jag måste spy ur mig, dela av mig, vad som helst bara jag slipper ha allt innombords för jag börjar bli rädd.
jag har börjat falla alldeles förlångt bak när jag vill fram och nu senaste dagarna har jag inte velat kliva ur sängen, så jag är tacksam över hudarna, våra små hjärtan som gör att jag inte har nått val..
jag börjar känna som jag gjorde för några år sedan, månaderna innan jag fick medicin för o kunna kliva upp ur sängen.. det som borde vara självklart att man kan göra, bara sätta fötterna på golvet och ta sig upp va en omöjlighet..

tacksam är jag över det jag lärt mig från andra människor, behandlingen och möterna.
jag har ett val!

klockan ringde 7, jag skulle kliva upp men låg kvar. min man drog te arbetet 8 och jag låg kvar och grät av en anledning jag inte vet.. antagligen är det bara för mycket, och jag orkar inte mer.
men då gjorde jag valet,
jag klev upp, borstade tänderna, bäddade sängen, betalade räkningarna, jag ska snart ut med hundarna innan jag diskar och städar undan lite här hemma.
så enkla grejer, och det vet jag kommer förändra min dag, mitt mående.


jag tänker ta det lugnt, och försöka ha tillit till att allt blir bra ..bara jag gör det jag ska.
basic stuff, det viktigaste just nu.

dagens text från var morgon ny, klockren!

Nu var det dags att visa självdisciplin. Var och en av oss lärde av den som bäst kunde lära ut det var och en behövde få lära sig.

”När eleven är redo, finns läraren till hands.” Livets lärdomar kommer ofta oväntat. Men de kommer, och de kommer när Gud så vill. I och med att vi mognar känslomässigt och andligen blir vi redo att ta emot fler lärdomar, och våra läromästare kommer att finnas till hands. Det kanske är en kär vän, en svår förlust, eller ett skolkande barn. Inlärningsperioden är sällan smärtfri och ångestfri. Men vi är redo att dra lärdom av våra erfarenheter och av vad de kan lära oss. När vi är redo, då kommer de.
Alla njuter vi när allt går som en dans, när allt är väl, när
vi känner oss pigga och krya. Och det är en mening med det. Det stöttar oss och hjälper oss att klara av de prövningar som ska till för att vi ska bli ännu bättre, få ännu större självkänsla. Att inse allt är som det ska under inlärningsprocessen, det är den grundläggande insikt vi måste få. Allt är som det ska. Läraren hjälper oss att klättra uppför nästa pinnhål på stegen.

Låt mig tacksamt ta emot de lärdomar dagen har att ge, och inse att allt är som det ska.












RSS 2.0