var morgon ny 31 december

"Vi går igenom många utvecklingsstadier på vägen till andlig mognad.

Framsteg och inte perfektion är målet för vårt tillfrisknande. Och många dagar kommer vi att tycka att det har gått bakåt för oss. Vi kommer att återfalla i gamla beteendemönster. Det kommer att kännas omöjligt att ändra på sig, att gå vidare, att göra nya framsteg. Men det är övergående stadier, och snart märker vi att det går framåt på nytt.

Vi måste se upp med vårt krav på perfektion. Det gör att vi inte nöjer oss med normala framsteg. Men vi förmår inte mer och det krävs heller inte mer av oss. Det här programmet, De tolv stegen och de löften det ger oss, förser oss med de ”verktyg” som vi hittills har saknat, men som vi måste utnyttja för att kunna acceptera oss själva helt och fullt.

Om vi dagligen står i kontakt med vår högre makt främjar det den psykiska och emotionella balans vi längtar efter. Bön och meditation i kombination med uppriktig självrannsakan kan visa oss hur vi ska nå framgång. Men ibland kommer vi ändå att vackla. Vissa dagar kanske vi struntar i programmet. Men det kommer aldrig att vara utom räckhåll för oss. Och varje dag är en ny början.

 

Den här dagen ligger framför mig, och jag kan göra framsteg. Jag ska börja dagen med en bön och en stunds stilla meditation."


<3

♥ 

v 34

 
 
 

julmorgonsmagen <3


<3

äter kalvsylta och dricker julmust ♥

221212

 
 
 
 
 
 

<3

jag känner något som är för stort för att beskriva.. ♥
 
gammal bild på oss. pure love, min bästa vän och livskamrat.
 
 

music

 yeah :) haha!
 

supernice!

vilken dag hittils! :) mysnivån på max, julgardiner har kommit upp och det är superfint här hemma. vi har haft pizzamys och gubbarna skrev grattis linus på kartongen, kanon! :) nu är födelsedagsbarnet på äventyr med en vän och jag ska se till att det är myspys här tills han kommer hem igen. jag är superglad att jag har fått vara med och gratta honom på hans dag! ♥
idag är lillan en liten hulk, för idag gör det superont när hon sparkas, helt galen är hon! :) och just ja, är ju i månad 8 nu. hehe.. shiit. fast det är så lång tid kvar kan det kännas så nära. 
nu ska jag dricka lite cola o slappna av ett tag innan promenad med hundarna, för fyller men år är man helt hundledig, lyxigt va ;)
 

Idag är det verkligen ingen vanlig dag

för idag är det älsklingens födelsedag! HURRA HURRA HURRA! ♥
har redan hunnit med tårta och kaffe på sängen, nu fortsätter myset! :)
 

imorgon!

är det inte bara 21-12-2012 utan även Linus födelsedag! :) Jag är peppad till tusen och vet redan nu att det kommer att bli en underbar dag! ♥
 
 

music


.

vackert
 
 

snoop lion

 
 

fötterna upp, huve ner!

det såg superbra ut idag, hon ligger med huvudet ner och barnmorskan sa att hon kunde snurra ett varv till innan hon stannar neråt, men det tror inte jag :P eftersom jag tror att hon är några veckor äldre än vad dom tror. enligt min mens o linus intuition är det ju så, enligt måtten på ultraljud är det inte så.. det är bara att vänta o se.. :) 152 hjärtslag i minuten och ett sf mått på 30, och jag har gått upp 10 kg, hela 64 kg väger jag nu och det stör mig inget, nu väger jag lika mycket som när linus och jag träffades, så han klagar inte heller ;) nu är bara frågan hur jag ska kunna plopppa ut henne och ha kvar vikten hehe
jag trodde alltid att vikten skulle bli ett problem när jag vart gravid. att jag inte skulle trivas med kilorna men så fel jag hade, jag lägger gärna på mig inget mer eller 30 mer, det spelar ingen roll just nu, jag ska bli mamma. det är det viktiga för mig.
följer en blogg med en mamma som födde sin son 5 veckor för tidigt, när han va 1 vecka, alltså 36 om han skulle varit i magen, fick hon redan frågan hur hon skulle bli av med gravkilorna, helt jävla sjuuukt! hon har en son med slangar som måste matas med sond och folk tror att vikten är det som är viktigt!?
får bara hoppas och be för att folk vaknar, drar av den ytliga ögonbindlen och börjar se något annat, något som betyder- på riktigt. 
fula människor finns det överallt, det har inget med deras utseende att göra ändå.. 
vackert är det att kunna titta på sin kropp och vara stolt, det är du, njut!!
 
 
 

191212

iiiiiiiiidag, väldigt snart ska vi iväg till barnmorskan. Har inte varit där på en månad så jag har längtat länge nu! :)
ska bli skönt att komma dit, väga mäta o få känna att det är närmare ett avslut på denna graviditet. vissa dagar längtar jag mer än andra. fysiskt är det ju bra. känslomässigt- ett rent jävla helvete. det som gör att jag ändrat mig när det gäller barn. jag vill inte ha fler, innan ville jag ha 3. men nej, ingen fler graviditet förns jag vet att jag är redo känslomässigt att göra den resan helt ensam. för nu har det varit jobbiga månader och jag har faktiskt aldrig känt mig mer ensam eller blivit mer övergiven. men så blir det för jag är så naiv, typiskt :P
halvtimme kvar nu så dags att börja röra på det min man igår kallade för babianröven hahah!
 
bless 

music

 

selfish

"maybe im selfish, I want you to myself I cant help it"
 
-
 
 
 
 
 

171212

Vi har blivit med barnvagn! :D
va precis och hämtade en emmaljunga, superdupernöjd! nu är det verkligen bara att vänta, allt som vi behöver är fixat! :D
 
 

not enough.

 

promises are made to be broken

2012, idag känns det lite extra.
idag ska jag klä våran gran och sätta upp godjul skylten på dörren.
sluta kontrollera andra, dom får dras in i besatheten, jag orkar inte längre skrika, gråta, slåss och be för något annat. det är ju inte jag och inte min besatthet, inte mitt ansvar. 
det får göra ont att kolla på hur allt rasar istället, jag står där jag står tack och lov med hopp inför mitt egna liv. det händer och kommer att hända så sjukt stora saker, som är större än något annat. och det är det viktigaste för mig.
 
nu blir det musik och njuta av att vara själv med mina hårbollar ♥
 
 

60!!

Idag är det bara 60 dagar tills bf.
220 dagar av 280 har gått.. nu börjar tiden gå fort.. ♥

151212

 
 

visning imorn!

 
http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-1rum-korfaltet-ostersunds-kommun-krutvaktargrand-32-4502116

...

"det är för tidigt, jag vill inte vakna än
attackerad av lakanen
det är kallt här,
det är saknaden och inte kylan.."

gammalt mys


Idag är det ingen vanlig dag

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Frejas födelsedag, HURRA HURRA HURRA!  Idag blir världens sötaste mumintroll 3 år. vart tar tiden vägen? Grattis svanös prinsessa, mammas lilla tjej ♥

071212

vi har möblerat om här hemma igen ikväll, och den här gången fick vi till det så som vi vill ha det, underbart! sitter i soffan och funderar på om jag inte ska värma på lite käk från gårdagens pizzakväll vi hade med en vän. 
våran hyacint vi fick av mor luktar helt underbart och väldigt vacker är den med. 
och ute har jag mitt vinterland.. livet är underbart.
och jag har hittat en valpbild på min ögonsten ♥

grodlyan <3


v 31

 
 

Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

 

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

 

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

 

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

 

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

 

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.


......

med dig är jag ensam..

äntligen!

vet ni vad? klockan är 7 och jag har varit vaken i två timmar för idag blir min kärlek bortaman så jag blir äntligen hemmafru. lovely! vandrat med hundarna och gjort frukost, världens godaste med turkyoghurt, frysta bär, olja, linfrön, honung och vatten, mumma! också gröt o kaffe te karln.
nu ska jag mysa ner mig i sängen igen och vila någon timme ;) idag ska grejer göras o hugaligen va roligt jag ska ha! peppad till tusen, idag kommer att vara en bra dag! ljus // f
 
 

mera kärlek

måste bara säga,
jag har världens bästa mamma.
tack mor för att du är den du är.
min fina fina vän ♥

1a advent!

Vaknade på strålande humör, jag gillar julen och har längtat efter denna dag.
Vi har städat och gjort adventsfint med det lilla vi har. och jag åkte ner i bitterhålet för att alla saker jag ägde, det jag hade skaffat mig under dom senaste 5 åren är borta, pga någon annan. och jag fixar inte en enda gång att jag ska behöva lida för någon annans skeva val och beteende.dom senaste 2 åren har jag förlorat allt, mig själv och allt det matrealistiska, för att jag valt att gå med på att få noll respekt, bara ge, ge, ge, och det jag inte gett har istället tagits ifrån mig tills jag tillslut inte har nått kvar. jag förstår inte hur människor kan behandla andra, och sen kunna se dom i ögonen också.. äckligt. och ännu äckligare att jag gått med på det här. 
nu kämpar jag varje jävla dag för att ge mig själv det jag behöver, sätta gränser, va tydlig med vad som är okej för mig och vad som inte är det, stannar upp och frågar mig själv, vad skulle jag må bäst av just nu?
kämpar för att bli så egoistisk jag bara kan vara.

aja, nog om det.
Idag ska jag till gamla lägenheten och städa, imorgon kommer mäklaren, äntligen är försäljningen på g!! :D
den har stårr tom sen april och bara kostat pengar.30 tusen bara i hyra, sen renoveringen efter freja och knytnävar som gjort hål i både det ena och andra. det har varit en jävla process att lämna den lägenheten och jag har inte vågat sälja den, där skulle jag ju ha bott resten av mitt liv om jag bara hade valt att leva själv :P
men nu ser livet annorlunda ut, och det är dags att gå vidare och acceptera att det är som det är.
och pengarna som blir över ska jag spendera på mig själv, endast mig själv. och jag ser fram emot det. få ge mig själv något, unna mig.. mm.. det behöver jag.
 
förhoppningsvis blir det lussebullsbak här idag om jag får lite enrgi, för den råkade kräkas ut här.. :P
ska bli mysigt att inte va gravid sen faktiskt. :D jag har ju varit så nöjd över den lätta graviditetn, men en dag som denna känner jag inte så, M tänkte nog, vänta du bara ;) 
nu har karln gjort gröt, så vi ska kolla på fredgasfinalen av vem vet mest och mysa på lite.
 
hoppas ni har det myspys.
va snälla mot varandra!! bless // f
 

kärlek

blev bjuden på hemlagat arabiskt käk♥
jag kan inte sluta äta :D

december

Tog en ordentlig sovmorgon idag, välbehövligt och så himla mysigt.
Hoppade i kläderna och åkte iväg på loppis med några grannar.
skulle köpa advenjsmys för sista slanten, men det blev kläder till M :)
L hittade en superfin poncho och jag en fin varm tröja och nå annat, sådär smått o gott.
Idag är första gången jag känner att jag behöver en alvedon pga graviditeten. Jag tror jag har en jätte där inne, och min kropp töjs ut både här och där, revbenen och ryggraden håller på att komma ut genom skinnet tror jag. ont, ont, ont och jag tar helst inte värktabletter, för jag tror dom gör oss mer illa i längden. men snabb lösning.
det tjänas pengar på att hålla oss så sjuka det går, medicinerna gör oss sjukare och då vill vi ha något mer utskrivet.. usch, så jävla vidrigt!! människor litar blint på staten som säger att vi ska ta vaccin för att inte bli smittad av någon influensa som hittats på. så vi sprutar i oss gift och blir sjuka för resten av livet istället.. grattis!
skönt att karln tänker som jag där, vi vill inte spruta i våran dotter skit. är det meningen att vi ska bli sjuka blir vi det, och det är ju alltid bäst att låta livet och naturen ha sin gång. Tillit!!!! du kan ändå inte kontrollera livet, det har sin gång vare sig du vill eller inte.
 
 
Nu tror jag att jag ska försöka mig på lite meditation. det har inte varit något alls sånt på länge nu, och jag vill vill vill men har någon oro, stress eller något som gör att jag inte kan, har inte tålamod eller vad det nu är..
igår fick jag hjälp, satte mig ner och kände hur ögonen for, ögonlocken fladdrade och ville öppna sig och jag ville ge upp, men en annan satt med mig, och pga det blev de en fin stund, massor konstigt också, armar som viftade och flaggor jag aldrig sett, men det va fint. och det fick mig peppad! tack.
 

RSS 2.0