var morgon ny 31 december

"Vi går igenom många utvecklingsstadier på vägen till andlig mognad.

Framsteg och inte perfektion är målet för vårt tillfrisknande. Och många dagar kommer vi att tycka att det har gått bakåt för oss. Vi kommer att återfalla i gamla beteendemönster. Det kommer att kännas omöjligt att ändra på sig, att gå vidare, att göra nya framsteg. Men det är övergående stadier, och snart märker vi att det går framåt på nytt.

Vi måste se upp med vårt krav på perfektion. Det gör att vi inte nöjer oss med normala framsteg. Men vi förmår inte mer och det krävs heller inte mer av oss. Det här programmet, De tolv stegen och de löften det ger oss, förser oss med de ”verktyg” som vi hittills har saknat, men som vi måste utnyttja för att kunna acceptera oss själva helt och fullt.

Om vi dagligen står i kontakt med vår högre makt främjar det den psykiska och emotionella balans vi längtar efter. Bön och meditation i kombination med uppriktig självrannsakan kan visa oss hur vi ska nå framgång. Men ibland kommer vi ändå att vackla. Vissa dagar kanske vi struntar i programmet. Men det kommer aldrig att vara utom räckhåll för oss. Och varje dag är en ny början.

 

Den här dagen ligger framför mig, och jag kan göra framsteg. Jag ska börja dagen med en bön och en stunds stilla meditation."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0